گوش درد به شدت های مختلفی حس می شود. از احساس درد ضرباندار مبهمی در داخل گوش تا دردی خنجری و تیرکشنده که بسیار طاقت فرسا است. این عارضه در کودکان زیاد دیده می شود و شیوع آن در بزرگسالان کمتر است. علت گوش درد معمولا عفونت است که در صورت وجود آن باید آنتی بیوتیک استفاده شود.

گوش درد

گوش درد

سوالات مربوط به پیدایش علت گوش درد

1- آیا وقتی نرمه ی گوشتان را پایین می کشید، دردتان بیشتر می شود؟

اگر جواب مثبت است احتمال عفونت مجرای گوش خارجی وجود دارد. شاید این عفونت محدود و موضعی یا گسترده و منتشر باشد. به پزشک مراجعه کنید.

درمان:

پزشک پس از معاینه ی گوش، داخل مجرا را با وسیله ی خاصی تمیز می کند. سپس داروی آنتی بیوتیک تجویز می کند تا عفونت بهبود یابد.

2- آیا فکر می کنید گوشتان گرفته و با بلعیدن غذا و قورت دادن آب دهان این حالت مرتفع نمی گردد؟

اگر جواب مثبت است آیا گوش دردتان در طول پرواز با هواپیما و یا پس از آن بوجود آمده است؟ باروتروما(آسیب ناشی از فشار هوا) به حالتی گفته می شود که در آن تعادل فشار بین گوش میانی و خارجی بر هم می خورد و شاید گوش درد ایجاد کند. اگر هنگام پرواز دچار سرما خوردگی و گرفتگی بینی بوده باشید احتمال این عارضه می رود.

گوش درد

خودیاری در این حالت از گوش درد

بینیتان را بگیرید و دهانتان را ببندید و هوا را داخل بینی باد کنید. در بیشتر موارد به این ترتیب بهبودی حاصل می گردد. اما اگر مشکلتان 24 ساعت بیشتر طول کشید به پزشک مراجعه کنید.

3- آیا در عرض چند هفته و یا چند ماه گذشته قوه شنواییتان ضعیف تر شده است؟

انسداد مجرای گوش خارجی به دلیل تجمع جرم گوش ممکن است باعث این نوع نشانه ها شود.

خودیاری

می توانید با خرید و استفاده ی قطره های حل کننده ی جرم گوش در عرض چند روز مشکلتان را تا حدود زیادی مرتفع کنید. پس از آن در وان آب میتوانید سر خود را قرار داده تا باقیمانده جرم خارج شود. اگر این درمان برایتان مقدور نیست و یا با وجود آن هنوز درد دارید به پزشک مراجعه کنید. شاید با سرنگ خاصی گوشتان را شستشو دهد. هیچ گاه سعی نکنید جرم گوش را با وسیله ای نوک تیز خارج کنید.

گوش درد
اگر جواب این سوال منفی است احتمال عفونت گوش میانی می رود که عامل زمینه ساز آن می تواند انسداد شیپور استاش باشد. به پزشک مراجعه کنید.

درمان

پزشک جهت رفع انسداد شیپور استاش و گردش آزادانه ی هوا در گوش میانی، همراه با آنتی بیوتیک قطره بینی یا قرص ضد احتقان تجویز می کند.

4- آیا در زمان گوش درد ترشحی به رنگ زرد مایل به سبز از گوشتان خارج می شود؟

اگر جواب این سوال مثبت است باید گفت عفونت در گوش میانی و یا خارجی ممکن است باعث درد شود. به پزشک مراجعه کنید.

درمان

احتمالا پزشک آنتی بیوتیک به صورت قطره، قرص، کپسول و یا در مواردی آمپول تجویز می کند. در صورت گرفتاری گوش میانی جهت رفع انسداد شیپور استاش داروی ضد احتقان تجویز می گردد.

5- آیا هنگام ترشح سرما خورده اید؟

اگر جواب این سوال مثبت است باید گفت که سرماخوردگی در بسیاری از موارد با گرفتگی شدید بینی همراه است. اغلب باغث گوش درد خفیفی می شود. البته اگر گوش دردتان شدید باشد بیشتر احتمال عفونت گوش میانی می رود.

خودیاری

در صورت خفیف بودن درد به توصیه های مربوط به سرماخوردگی باسد عمل کرد. اما اگر دردتان ادامه یافت یا شدید شد به پزشک مراجعه کنید. پزشک در صورت لزوم آنتی بیوتیک به همراه داروی ضد احتقان تجویز می کند.

چگونه گوش درد خود را تسکین دهید؟

علت گوش درد هر چه باشد می توانید به روش هایی آن را تسکین دهید. استامینوفن یا آسپرین به مقدار پیشنهادی مصرف کنید. همچنین می توانید گوش را با بطری آب گرمی که دور آن حوله پیچیده شده است گرم کنید تا گوشتان تسکین یابد. اما آگاه باشید که با این کارها علت اصلی گوش درد برطرف نمی شود. پس هر گاه دردتان طول کشید به پزشک مراجعه کنید.

ارتباط سوراخ کردن گوش و گوش درد

بسیاری از خانم ها و دختران گوش های خود را سوراخ می کنند تا گوشواره آویزان کنند. اگر این کار درست انجام شود خطر و دردی ندارد. اما متاسفانه در بسیاری از موارد سوراخ کردن گوش را افراد نا واردی انجام می دهند که نتیجه ی آن درد و گاه عفونت است. پس برای این کار به افراد کارشناس و متبحر در این زمینه مراجعه کنید و از نوع و چگونگی روش مورد استفاده ی آنها آگاه شوید.

گوش درد
روش معمول استفاده از گوش سوراخ کن خاصی همراه با بی حسی موضعی است. به دیگر روش ها زیاد نمی توان اعتماد کرد. باید تمام وسایل مورد استفاده تمیز و استریل باشند. تا یک ماه پس از سوراخ کردن گوش تنها باید گوشواره هایی آویزان کنید که حاوی طلای عیار بالا باشند و در دو هفته ی اول آنها را برندارید.

در این مدت روزی دو بار گوش هایتان را با محلول ضد عفونی شستشو دهید. در صورت ابتلا به هرگونه عفونت پوستی در نرمه ی گوش نباید آن را سوراخ کنید. در صورتی که نرمه ی گوش دچار التهاب شد و یا چرکی از آن خارج شد به پزشک مراجعه کنید.

ساختمان گوش

گوش از سه قسمت اصلی تشکیل شده است:
خارجی، میانی و داخلی

گوش خارجی

شامل لاله و نرمه ی گوش و مجرای گوش خارجی است و وظیفه ی جمع آوری و هدایت اصوات به پرده ی صماخ را بز عهده دارد.

گوش میانی

شامل پرده ی صماخ و سه استخوان کوچک است که ارتعاش های حاصل از اصوات را به گوش داخلی انتقال می دهد. تنظیم فشار گوش میانی را شیپور استاش بر عهده دارد و آن لوله ای است واسط حفره ی گوش میانی و پشت گلو. در کودکان این لوله کوتاه تر و مستقیم تر از بزرگسالان است. به همین دلیل در کودکی میکروب ها راحت تر از گلو به گوش میانی صعود می کند.

گوش داخلی

از دو قسمت داخلی حلزونی و مجاری نیمدایره تشکیل یافته است. قسمت حلزونی ارتعاش های رسیده را به صورت تکانه های عصبی درمی آورد و پیام عصبی حاصله از طریق عصب شنوایی به مغز منتقل می شود. مجاری نیمدایره هم مسئول کنترل تعادل بدن هستند.

چنانچه علاقمند به بازدید از صفحات تخت لیزر، تخت فیشیال و پاکسازی پوست، صندلی زیبایی برقی، تخت زیبایی، تخت معاینه، ترالی پزشکی و تخت کاشت مو برقی می باشید، بر روی لینک های مشخص شده کلیک نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Fill out this field
Fill out this field
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
You need to agree with the terms to proceed

فهرست
تماس با کارشناس